maanantai 22. heinäkuuta 2013

Lieksan hurjat

Viimeiset treenit. © Tuija Hautala

No niin, nyt olisi kolmosen koe Kiusan kanssa takana. Starttasimme koirien kanssa Lieksaan torstaina 11.7, jotta ehdittäisiin vielä hieman treenata ennen koetta. Edellisellä viikolla jäljet olivat menneet aivan penkin alle, joten hienoista jännitystä oli ilmassa. Tottiksissa Kiusalla on myös istuminen tökkinen, se ei meinaa pitkän seuraamisen jälkeen enää kyetä istumaan jäävissä. Puruja ei myöskään ehditty treenaamaan lähes ollenkaan..

Koe oli Lieksan urheilukentällä, joten edessä oli uusi kenttä erilaisine piiloineen ja muinekin olosuhteineen. Piilonkierrot Kiusa on onneksi vihdoin oppinut suht varmoiksi, mutta silti oli hyvä että ehdittiin kerran käydä kokeilemassa niitä tuollakin kentällä. Reissussa aika kului todella nopeasti treenaten ja Tuijan kanssa leirielämää viettäen (nukuttiin teltassa ja mekkaloitiin yhdeksän koiran kanssa). Suomen kesäyöt voivat muuten olla yllättävänkin kylmiä!

Tälli pääsi myös treenaamaan. Tottiksessa ollaan tällä hetkellä hieman murrosvaiheessa, Kiusan jälkeen on tullut hieman liikaa viriteltyä Tälliä, ja nyt pitääkin sitten sitä vauhtia hieman laskea matalammaksi. Seuraaminen alkaa näyttää hyvältä, tykkään kyllä todella paljon sen tavasta työskennellä. Pikkuhiljaa tässä opetellaan uusia asioita, en aio tuon kanssa kuitenkaan kiirehtiä turhaan. Sama homma purujen suhteen, tällä hetkellä vaikuttaa hyvältä. Nyt vaan odotellaan että ikää tulee lisää..

Tälli 10kk


Kiusan koe oli sitten tosiaan 14.7 sunnuntaina. Koe aloitettiin kenttäliikkeillä, joten jouduin panikoimaan viimeiseen asti sen jäljen suhteen.. Tottiksessa otin tavoitteeksi istumisen onnistumisen ja koiran kunnollisen ohjaamisen, tähän mennessä kun kokeissa on tullut lähes juostua kaavio läpi. Ja hei, kerrankin me onnistuttiin! Seuraaminen oli perinteistä Kiusaa, ja henkilöryhmästä palatessa muistin rentouttaa itseni. Ja sehän istui! Maahanmenossa sattui sitten pieni moka, juoksin liikaa askeleita ja sekosin itse, jolloin Kiusa ennakoi hieman maahanmenon. Seisominen ok, saisi pysähtyä vielä nopeammin omaan makuun. Noudot kunnossa, ja eteenmeno perfect! Arvostelussa jopa viimein hymyilytti, saldona B95.

Noh, puruissa se hymy sitten hyytyikin. Kiusan sisäinen possu sai yliotteen.. Piilonkierrot hyvät, vartiointi ja pako vielä meni niin kuin pitikin, mutta sitten se selkäkuljetus.. Kiusa sahaili useammassa kohtaa, ensimmäistä kertaa tällä tavalla. Ja molemmissa sivukuljetuksissa ei meinannut siirtyä hallintaan, vaan yritti jäädä kyttäämään maalimiestä. Ei nämä mitään isoja sikailuja oikeasti olleet, mutta todellakin yllätyksiä kun Kiusa on kyseessä, se kun on aina ollut äärimmäisen helppo ohjattava. Eipä se mitään, josko nämäkin saataisiin kuntoon tässä kuukaden sisällä.. Pisteitä tuli C97 (vik E). Kiusa näytti kyllä parastaan. :)

Sitten lähdettiinkin sinne jäljelle. Kenttäliikkeiden jälkeen sitä vasta jännittikin, kun sen verran hyvä pistesaldo oli alla. Hieman söisi jos nyt taas jäätäisiin ensimmäiselle suoralle!! Yritin muistella vielä viimeisiä vinkkejä koiran ohjaamisesta, jotten itse sössisi kulmia. Ja sitten lähdettiin jäljelle: Kiusa tarkisti paalun, jäljesti, otti kulmat ja esineet ja kas, sitten jälki loppuikin. Se ajoi todella intensiivisesti ja hyvällä fiiliksellä, olen todella tyytyväinen meidän suoritukseen! Tuomarikin tykkäsi, pisteistä päätellen ainakin: A100. Tässä vaiheessa uskalsin taas hymyillä! :D

Yhteistuloksena hieno ykköstulos 292 ja koulutustunnus IP3. Ennen koetta tuli puheltua, että josko me sitten lähdettäisiin SM:hin jos tulos saadaan ja voin olla suoritukseen tyytyväinen. Eipä se sitten auttanut kuin pitää lupauksistaan kiinni, eli nyt treenaillaan seuraavat kuusi viikkoa kovasti. 29.8-1.9 ollaan sitten etelä-Suomessa nolaamassa itsemme. En malta odottaa!

Meidän leirin vahtikoirat

2 kommenttia: