tiistai 23. huhtikuuta 2013

Vihreää!

Vihdoinkin saapuva kevät sai aikaan muutosinspiraation, ja nyt ollaan sitten ihan vihreenä täällä blogissa! Saa nähdä milloin alkaa silmiä särkeä. ;)

Tälli täytti tuossa viime viikolla 7kk. Kokoa herralla on nyt seuraavasti: 61cm ja 28kg. Korkeutta tuo ei varmaankaan enää hirveästi kasva, mutta painoa toivottavasti vielä jonkin verran tulee. :D Tälli on suht kevyt eläin, veljiinsä verrattuna tuntuu olevan aikamoinen koipeliini. Suapi nähdä millainen siitä tulee aikuisena..

Mutta kyllä sen kanssa on vaan niin mukava treenata! Kiusan kanssa tahkotessa olen useaan kertaan epäillyt koiran lisäksi omia ominaisuuksiani, mutta nyt vihdoin alan uskoa etten olekaan niin onneton koirankouluttaja kuin kuvittelin. Nyt kun on koira, jossa oikeasti riittää tekemisen meininkiä, on treenaaminenkin aivan erilaista! Esimerkiksi Kiusan kanssa meni monta kuukautta pallomotivaation kehittämiseen, kuinkahan monta tuntia käytin aikaa leikkimiseen ja hetsaamiseen että sain sen edes kiinnostumaan hommasta? En uskalla edes arvioida.. Tällin kanssa olen varmasti tehnyt max viidesosan siitä samasta työstä, ja silti se toimii paremmin kuin Kiusa ennen 2v. synttäreitään. Se leikkii, haastaa, pomppii ja intoilee ilman, että pidän itse sirkusta pystyssä.

Noh, onpahan tullut ainakin opittua asioita vaikeimman kautta Kiusan kanssa. Ja nykyisin on kyllä mukavaa, kun Kiiskinkin kanssa on löytynyt yhteinen sävel. Tiedän mitä siltä voi vaatia, enkä turhaan yritä taivutella sitä sellaisiin suorituksiin joihin se ei vain kykene. Tänään juuri pihalla pyöriessämme ihastelin kuinka se alkaa olla kuin ihmisen mieli, ymmärtää pienistä eleistä mitä tehdä ja osaa yllättävän paljon asioita. Sen kanssa on mukava kulkea joka paikassa, tiedetään ja tunnetaan toisemme sen verran hyvin että osataan pelata yhteen. Tämä on kyllä sitä koiran parasta ikää. :) Kaikesta huolimatta en minä sitä pois vaihtaisi. Joskin äänenvaimentimen voisi aina välillä siihen asentaa.. :D

Kiusakin kävi mittailussa: 58,5cm ja 28kg. Meikäläisen pieni maantiejyrä. < 3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti