tiistai 28. lokakuuta 2008

Yllätyksiä ja masennuksia.

Tänään oli jännä päivä, poikia tultiin koululle asti hieman testailemaan. Testeissä ilmeni positiivisia ja negatiivisia yllätyksiä, ja varsinkin Jäynän alustoilla liikkumisesta olin positiivisesti yllättynyt. Se liikkui metalliverstaalla vapaana ihan hyvin, ohjaaja ei antanut yhtään tukea joten joutui liikkumaan itsenäisesti. Testaaja heitteli sille (täysin ennennäkemätöntä) metallikapulan palasta (näytti vähän ID-tunnistuskapulalta) ympäri huonetta ja vaikeisiin paikkoihin, kuten metallikoneiden (tms) alle ja heiluvan peräkärryn päälle. Jäynä oli hieman paineistunut, ja possuili kapulan kanssa (ei tuonut luo vaan sylkäisi pois suusta kun tuli lähelle..), mutta ihan hyvää palautetta tuli.

Esine-etsintä suoritettiin vanhassa lämmittämättömässä puurakennuksessa, jossa olemme viimeksi käyneet alkukeväästä. Esine oli noin metrin korkeudella olevassa kaapissa, kaapin ovi oli vähän raollaan. Jäynä lähti vauhdilla etsimään patukkaa, muttei osannut kohdentaa mistä vieno haju tulee. Juoksenteli siellä sitten pulpettipinojen ja pinottujen tuolien lävitse (oikeasti ahdasta ja hankalaa). Se etsi aktiivisesti, mutta vähän ajan kuluttua yritti alkaa ilmaista testaajaa (samako se nyt on, ilmaiseeko lelun vai vieraan ihmisen kun sekin on sinne selkeästi eksynyt :D) sekä hakea tälle pahvilaatikkoa. Kesken pelleilyn tuli haju nenään, ja koko koiran olemus muuttui -> ryntäsi kaapille eikä säikkynyt vaikka meinasi heilauttaa koko hökötyksen nurin. Loppujen lopuksi sakemannin aivot raksuttivat sen verran kovaa, että sai kaapin oven auki ja kahmaisi patukan suuhunsa. Kyllä se oikeasti osaa nenäänsä käyttää. :D

Viimeiseksi testaaja leikki poikien kanssa (yksi kerrallaan tosin), perus saalistreeniä vain. Jäynällä meinasi mennä vähän yli, veti nimittäin liinaa vasten niin pahasti ettei saanut henkeä -> meni vähän pasmat sekaisin. Muutenkaan ei sujunut yhtään niin hyvin kuin yleensä. (Niin hyvin kuin se nyt sitten meneekään.)

Jäynän veli oli kuuleman mukaan edellisellä viikolla (tms jälleen) testattu, ja testit läpäistyään alkaa sen ura oikeana poliisikoirana lähestymään. Omistakin testeistä kuultiin jotain uutta, jos kaikki menee hyvin niin koirat lähtevät vasta huhti-toukokuussa. Yllätyksiä voi toki tulla, mutta tällä mennään tällä hetkellä. Ainakin yksi Hellraiser U-pentueen pojista on siis varmasti matkalla valtion hommiin. :)

Ja pentukuume on valtaisa..

Fluss-Strad F...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti